omkring_17

Nyheder

Hvorfor vælge NiMH-batteri?

Nikkel-metalhydrid (NiMH-batteri) er en genopladelig batteriteknologi, der anvender nikkelhydrid som det negative elektrodemateriale og hydrid som det positive elektrodemateriale.Det er en batteritype, der var meget brugt før lithium-ion-batterier.

Genopladelige batterier har spillet en uundværlig rolle inden for nogle specifikke områder og enheder, såsom bærbare forbrugerelektronik enheder, hybrid- og elektriske køretøjer, energilagringssystemer, nødbelysning og reservestrøm.

nyheder402

Som de tidlige almindelige genopladelige batterier har NiMH-batterier følgende nøglefunktioner:

Høj energitæthed:NiMH-batterier har relativt høj energitæthed, hvilket kan give relativt lang brugstid.

God modstand mod høje temperaturer:Sammenlignet med andre genopladelige batterier er NiMH-batterier mere stabile under høje temperaturforhold.

Lavere omkostninger:Sammenlignet med nogle nye batteriteknologier såsom lithium-ion-batterier, er NiMH-batterier relativt billige at fremstille.

Selvomlithium-ion-batterier har erstattet nikkel-metalhydrid-batterier i mange applikationer, nimh-batterier har stadig en vis uerstattelighed på nogle specifikke områder.For eksempel:

Anvendelser til høje temperaturer:sammenlignet med Li-ion-batterier præsterer NiMH-batterier bedre i høje temperaturer.De har højere termisk stabilitet og sikkerhedsydelse og kan arbejde ved højere temperaturer, mens lithium-ion-batterier kan overophedes og kortslutte ved høje temperaturer.

Krav til længere levetid:NiMH-batterier har typisk en længere cykluslevetid og kan gennemgå flere opladnings-/afladningscyklusser uden væsentlig forringelse af ydeevnen.Dette giver NiMH-batterier en fordel i applikationer, der kræver langsigtet pålidelig brug, såsom satellitter, rumfartøjer og bestemt industrielt udstyr.

Anvendelser med høj kapacitet:NiMH-batterier har typisk relativt høj kapacitet og er velegnede til udstyr og systemer, der kræver høj kapacitet energilagring.Dette omfatter nogle energilagringssystemer, nødstrømforsyninger og nogle specialiserede udstyrsområder.

Omkostningsfaktor:Selvom Li-ion-batterier er mere konkurrencedygtige med hensyn til omkostninger og energitæthed, kan NiMH-batterier stadig have en omkostningsfordel i nogle specifikke tilfælde.For eksempel kan NiMH-batterier være et mere økonomisk valg for noget relativt simpelt og billigt udstyr.

nyheder401

Det er vigtigt at bemærke, at efterhånden som teknologien har udviklet sig, har Li-ion-batterier fordele på mange områder og har opnået dominans i de fleste applikationer.NiMH-batterier spiller dog stadig en vigtig rolle inden for nogle specifikke områder og behov, og deres tilpasningsevne til høje temperaturer, lange levetid, høje kapacitet og omkostningsfordele gør dem uerstattelige i specifikke applikationer.


Indlægstid: 25-jul-2023